NY MAGISK GRÆNSE… 500 FORSKELLIGE KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND I 2020 DEN 4. OKTOBER 2020.

Det blev en stor dag for de Kaspiske Måger på Langeland i dag, jeg fandt nemlig hele 10 fugle, hvoraf de 9 var nye for 2020. Bagenkop var helt suveræn, da en enkelt kutter trak alle de nye med ind. Da jeg ankom var der kun en genganger i havnen (3k fra den 8. august 2020). Men efter flere timers venten ankom en båd som jeg havde ventet på, og som jeg på afstand havde set havde en masse måger efter sig. Det var især ældre fugle der kom med ind, de nye fordelte sig således 1 adult, 3 3k samt 2 1k. Men ingen af fuglene blev særlig længe, efter en times tid var de alle atter væk, på nær den faste genganger. Jeg skyndte mig nu til Spodsbjerg havn og her var der også bid, da jeg fik 3 nye hhv. 2 adulte og 1 1k. Indtil i dag havde jeg blot haft en enkelt adult fugl i Spodsbjerg havn i 2020, så det var noget der rykkede. Med dagens høst kom jeg op på 500 FORSKELLIGE INDIVIDER PÅ LANGELAND I 2020 !!!. Jeg er dog ikke helt overrasket over det høje antal, da jeg længe har været af den overbevisning at arten har været overset. Hvis ikke fiskene var forsvundet i starten af september og fiskeriet var gået i stå, så havde jeg nok meget tidligere rundet de 500 fugle. Men for at opnå et stort antal på Langeland er forekomsten meget afhængig af om der er gang i fiskeriet, det er nemlig meget tydeligt at fuglene forsvinder så snart der ikke er nogen fisk. Så hvis fiskeriet ikke overlever på Langland, så vil antallet falde drastisk. Nu er jeg blot spændt på hvad jeg kan nå inden året slutter… 600 måske ??? Den faste 2k Middelhavssølvmåge (VLHH) var også på plads igen i dag, dog kun tidligt om morgen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 3k. Bagenkop havn den 4. oktober 2020.

Kaspisk Måge 3k. Bagenkop havn den 4. oktober 2020.

Kaspisk Måge adult. Spodsbjerg havn den 4. oktober 2020