ATTER SMUKT VEJR PÅ LANGELAND DEN 29. SEPTEMBER 2020.

Efter en dag med tungt vejr og vildt mange fugle, skinnede solen smukt i dag og der kom forsat godt med fugle, dog ikke i de samme mængder som i går. Efter et hurtigt stop i Bagenkop havn, som gav 2 nye 1k Kaspiske Måger plus en 1 3k (genganger fra den 8. august 2020) tog jeg ned til Sydspidsen. Da der var godt fyldt op med pipfolk på Dovns Klint, valgte jeg at satse på Gulstav Klint. Det var et ganske fint alternativ, da rigtig mange Musvåger, Glenter og Spurvehøge trak ud mellem Vesterskov og Bagenkop plus rigtig mange småfugle fulgte skoven inden de røg ud. Der var pænt med Finker og Blåmejser samt lidt Bjergvipstjerter og Hedelærker. Langs kysten havde jeg en enkelt 1k Kaspiske Måge (ny), som lå og røg lidt frem og tilbage mellem de to klinter. Ellers sås en smuk han af Blå Kærhøg og en enkelt trækkende Sølvhejre. Jeg tjekkede Bagenkop endnu engang inden jeg kørte mod Spodsbjerg havn.. Det gav også fint med Glenter og Musvåger plus den faste 2k Middelhavssølvmåge (VLHH). I Spodsbjerg havn var jeg heldig med en ny 1k Kaspiske Måge mellem de godt 30 måger der opholdte sig i havnen. Så samlet 4 nye i dag og 5 i går er 9 på to dage, hvilket er godkendt. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspiske Måge 1k i det tidlige morgenlys. Gulstav Klint den 29. september 2020.

En Svartbag kunne ikke lade være med at drille en Rød Glente, men det lignede godt nok Klods-Hans mod Steve Heighway !. Gulstav Klint den 29. september 2020.

Kaspisk Måge 1k. Spodsbjerg havn den 29. september 2020.