TILBAGE I DEN MIDTFYNSKE MULD DEN 22. SEPTEMBER 2020.

Sidst på eftermiddagen tog jeg en tur forbi Lindkær ved Ravnholt… Området har forandret sig helt fantastisk siden jeg løb skovene tynde i starten af 80erne, det var dengang hvor en Ravn kunne redde en hel dag… Lindkær bød faktisk på 2 nye lokalitetsarter for mig, da jeg så en rastende Sølvhejre samt en trækkende Dværgfalk, sidstnævnte ses der ikke mange af på de kanter. Men dagens obs blev en fin 1k Kaspisk Måge ved Sødinge, som stod sammen med mange andre måger på en mark der var ved at blive ordnet. På marken var der bl.a 7 Sildemåger, hhv. 4 adulte, 2 3k samt 1 1k, så det var ganske indbringende lige at tjekke dem igennem. Der ses fortsat nærmest ingen Kaspiske Måger på selve Fyn, hvilket nok skyldes manglende interesse, for de skal nok være der.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Midtfyn har været god for Kaspisk Måge i 2020. Jeg har nu fundet en god stak ved Ringe Sø, Kværndrup samt nu også ved Sødinge. 1k Kaspisk Måge (rød pil), Søndinge den 22. september 2020.