DET ER PT IKKE OVERVÆLDENDE MANGE KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 14. SEPTEMBER 2020.

En fyraftenstur til både Bagenkop og Spodsbjerg var lidt som en pose blandet blocher… jeg spiste de bedste i Bagenkop og måtte nøjes de dårlige i Spodsbjerg. I begge havne skulle der kuttere til for at der skete noget ellers var der faktisk totalt tomt for Kaspiske Måger begge steder. Der kom endelig lidt fugle til Bagenkop igen efter en ellers temmelig stille periode.. Dagens høst her bød på 10 fugle, hvoraf de 6 var nye, og de fordelt sig på følgende måge 1 Ad (Ny, længe siden der har været en gammel fugl), 2 3k (begge faste gangangere fra hhv. den 8. og 10. august 2020,) 1 2k (genganger fra den 14. juli 2020) mens der var 6 juvenile/1k (heraf var de 5 nye). Efter Bagenkop gik turen til Spodsbjerg. Her måtte jeg vente endnu længere på at få set nogle Kaspiske Måger, men 5 minutter før jeg var ved at give op kom jeg op på 4 fugle som alle var juvenile. På trods af det lave antal var der dog en enkelt ny juvenil fugl.

Aflæsninger af Kaspiske Måger i Spodsbjerg VLHJ og P1R0.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Juvenil/1k Kaspisk Måge. Bagenkop den 14. september 2020.

En lidt udfordrende fugl, som jeg ikke er meget for at kalde en “ren” Kaspiske Måge og som derfor ikke indgår i totalen af Kaspiske Måger i 2020. Spodsbjerg havn den 14. september 2020.

Samme fugl som på forrige foto… Det er ikke altid lige nemt. Spodsbjerg havn den 14. september 2020.