NÆSTEN FOR UTROLIGT….LANGELAND DEN 12. SEPTEMBER 2020.

Inden jeg tog afsted hertil morgen på mågetjek i de Langelandske havne skrev jeg om Baltisk Sildemåge vs Vestlig Sildemåge… og blækken var knapt nok tør før jeg igen stod med to spændende Sildemåger. Til at starte med var der nærmest ikke en måge i hele havnen og faktisk kom der aldrig rigtig nogen fugle ind i de timer jeg var her. Da jeg i første omgang overhovedet ikke kunne finde en Kaspiske Måge måtte jeg ty til et af de små tricks og tjekke en bestemt vinkel af det midterste bassin hvor en 3k Kaspiske Måge fra den 8. august 2020 ofte gemmer sig. Heldigvis var den hjemme og jeg fik noteret dagens første Kaspiske Måge… Senere finder jeg i samme område en juvenil/1k som desværre også var en genganger. Nå men mens jeg står og kigger lidt på 3k fuglen samt 30 andre måger, ser jeg lige pludselig ud af øjenkrogen en Sildemåge trække henover havnen i ret høj højde og den er ret målbevidst på vej mod S-SØ… Jeg når bare lige at tænke..den må stoppes og jeg tømmer en pose toastbrød hurtigere end nogensinde før ud til de rastende måger og til mit store held “bider den på” og vender om og går direkte ned i bassinet til de andre måger. Det drejede sig umiddelbart om en ganske lille Sildemåge og kunne på jizzet godt minde om en Baltisk Sildemåge… Men den virkede en anelse brunlig og der var på den øvre ryg allerede kommet en par nye fjer…Spørgsmålet er så om det ikke mere drejer sig om lille Vestlig Sildemåge… eller om det kan være inden for variationen af Baltisk Sildemåge ? (jeg arbejder videre med sagen) … Men det var ikke slut endnu for pludselig dukkede den Baltiske Sildemåge op som jeg fandt i Spodsbjerg den 29. august  2020. Den flyver noget frem og tilbage mellem Spodsbjerg og Bagenkop, efter den dukkede op i Spodsbjerg genfandt jeg den i Bagenkop den 31, august 2020 og så genfandt jeg den atter i Spodsbjerg den 9. september 2020 og nu var den så tilbage i Bagenkop i dag den 12. september 2020… Det var ret spændende at kunne sammenligne de to fugle, da de svømmede forbi hinanden ved et par lejligheder. Fuglen fra den 29. august 2020 er man slet ikke i tvivl om, det er bare en typisk Baltisk Sildemåge. Mens jeg stod og nød de to måger dukkede Kjeld T Pedersen og Eddie Fritze op som jeg havde aftalt at mødes med. Desværre indså vi ret hurtigt det var umuligt at fange nogen fugle i dag, da der næsten var totalt tomt for måger i Bagenkop, men heldigvis fik de da set den Baltiske Sildemåge samt den anden Sildemåge sp. inden vi satte kurs mod Spodsbjerg havn. Her havde gutterne allerede været forbi tidligere på morgen og kunne berette om 2 juvenile/1k kaspiske Måger. Vi fandt dog lidt flere fugle her i anden omgang, hvor det blev til 8 fugle hhv. 1 2k (genganger fra den 11. september 2020) og 7 juvenile/1k samt en enkelt Cactus. Desværre var de bedste kuttere hjemme, så vi havde ikke rigtig noget der kunne trække flere fugle ind til os. Det betød også at der ikke blev set en eneste ny Kaspiske Måge i dag !!. Kjeld lavede et par forsøg med at fange en Kaspisk Måge, men pga. megen færdsel i havnen måtte han han opgive. Men vi hyggede os alligevel med gode historier og snak plus den store faste juvenile/1k Sildemåge som har været her længe… og vi kan jo heller ikke vinde hver gang. 

Aflæsninger af Kaspiske Måger i Spodsbjerg havn: P1R0 og VLCE (sidstnævnte set af Kjeld og Eddie ved deres første besøg i dag).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens spændende Sildemåge sp.. Bagenkop havn den 12. september 2020.

Baltisk Sildemåge. Den har nu rastet siden den 29. august 2020 hvor den har besøgt hhv. Spodsbjerg havn og Bagenkop havn to gange hver. 

Her ses Sildemåge sp i forgrunden og som jeg har stillet skarpt på, mens den Baltiske Sildemåge svømmer i baggrunden. Bagenkop havn den 12. september 2020.

Samme billede, dog har jeg nu rettet skarpheden på den Baltiske Sildemåge i bagrunden. Bagenkop havn den 12. september 2020.