DET STØRSTE ANTAL SANDLØBERE JEG NOGENSINDE HAR SET PÅ LANGELAND DEN 6. SEPTEMBER 2020.

Efter jeg havde fået ordnet mine mågeregistreringer var jeg forsat opsat på lidt mere pip, så jeg tjekkede stranden nord for Spodsbjerg havn op til Løkkeby enge. Egentlig havde jeg tænkt der kunne løbe lidt Gule Vistjerter samt Hvide Vipstjerter rundt som jeg kunne tjekke.. men jeg blev overrasket af 34 juvenile Sandløbere, det største antal jeg nogensinde har oplevet på Langeland. Det må have drejet sig om fugle fra den sibiriske ynglebestand, da jeg næppe vil tro fugle fra den Grønlandske bestand kommer forbi Langeland. Langs stranden så jeg også en Rødrygget Tornskade, som jo let kan blive den sidste man ser i år. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright. 

Dagens overraskelse var de mange Sandløbere der rastede på stranden nord for Spodsbjerg havn den 6. september 2020.

Den sort/hvide overside minder om et skakspil. Spodsbjerg den 6. september 2020.

Det var som at være tilbage på den jyske vestkyst igen. Spodsbjerg den 6. september 2020. 

Arten kunne vist også kaldes “Sandgraver”. Spodsbjerg den 6. september 2020.

Bemærk den smukke ferskenfarve på brystet som er typisk for de unge Sandløbere. Spodsbjerg den 6. september 2020.

Måske min sidste Rødrygget Tornskade i år ?. Spodsbjerg den 6. september 2020.