HVOR GÅR GRÆNSEN ? – MÅGETJEK PÅ LANGELAND DEN 20. AUGUST 2020.

Ikke noget med at ligge på den lade side… mågerne skulle da tælles og tjekkes igen i dag. Jeg kunne ikke komme tidligt afsted i dag pga. forskellige gøremål der først skulle ordnes, så jeg var først i Bagenkop omkring middag. Bagenkop virkede igen lidt sløv, men der var igen heller ikke mange ude at fiske og så vidt jeg har forstået er der ikke længere så mange Rødspætter. Det kan fremover komme til at påvirke forekomsten af Måger i havnene, men lad os nu se hvad der sker. Havnen kunne i dag byde på 12 fugle og de fordelte sig således 1 4K (genganger fra den 15. august 2020), 1 3k (genganger fra den 8. august 2020), 1 2k (genganger fra 14. juli 2020) plus 9 juvenile, hvoraf 3 var nye. Jeg fik aflæst 2 Kaspiske Måger (VLCB) og den polske (P3R4) begge juvenile fugle. 2k Middelhavssølvmågen blev også aflæst (VLHH).

På vejen hjem skulle Spodsbjerg havn også dækkes og tjekkes, her var der også lidt fugle at nyde. Af Kaspiske Måger var der 9 fugle og de fordelte sig på følgende måde 1 2k (genganger fra Bagenkop og mærket i Spodsbjerg (VLHT) den 12. august 2020) samt 8 juvenile, hvoraf de 2 var nye. Jeg aflæste følgende juvenile Kaspiske Måger (VLHK) som nu tilbage i Spodsbjerg igen, (VLCC) og (VLHJ) samt en 2k (VLHT) af vores “egne” fugle. Dagens mest spændende fugl var en en Kaspiske Måge med polsk ring (P5B1). En spændende fugle som måske kan dele vandene lidt, da den måske gemmer på et Sølvmåge gen… Men hvor går grænsen og hvor fintfølende skal man være ?. Fuglen fremviser en lidt sjov tegning på tertiærene  samt en ret mørke undervinge, der dog er lys på den den centrale del af midten. Resten var ganske fint til en Kaspiske Måge, bla. også stemmen. Jeg har i løbet af sæsonen skrevet meget om mulige hybrider, men hvor er grænsen ?… Dagens fugl synes jeg godt man kan acceptere som Kaspisk Måge, men der er helt sikkert nogen der har den modsatte opfattelse. Men som min gode ven Jens Kirkeby siger, du må kalde den det du vil, fuglen er nemlig ligeglad !. Det er et af de bedste fugleråd jeg nogensinde har fået. Men måske det hele kan opklares når jeg har hørt fra Polen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

KOM SÅ MED NOGET BRØD KNUDSEN !  Juvenil Kaspisk Måge. Bagenkop havn den 20. august 2020.

Jeg fandt endnu en polsk (min 6. siden medio juli 2020) ringmærket (P5B1) Kaspisk Måge i dag. Fuglen vil måske kunne diskuteres om det er en såkaldt Cactus, ja sådan nogle yngler (ikke gror) der også i Polen. En Cactus dækker over en hybrid mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge (tjek latinen). Men man skal måske passe på med at hive hybridkortet hver gang der er en lille smule afvigelse i fjerdragten. Spodsbjerg havn den 20. august 2020.

Det var utrolig svært at dokumentere undervingen på denne polske Kaspiske Måge, da det var total overskyet. Flyvende var det ikke til at få det rigtige indtryk, men det gik bedre stående. Spodsbjerg havn den 20. august 2020.

Oversiden af den juvenile polske Kaspiske Måge, som iøvrigt passer fint til arten. Om aftenen forlod den pludselig havnen som den eneste måge og begyndte at flyve syd, så måske den snart kan genfindes i Bagenkop havn. Spodsbjerg havn den 20. august 2020.