DET BLEV TIL 25 KASPISKE MÅGER I DE TO LANGELANSKE HAVNE BAGENKOP OG SPODSBJERG DEN 17. AUGUST 2020.

Det var en af de bedre dage, især var det fedt at Spodsbjerg vågnede igen og var tilbage for fuld styrke. Inden jeg nåede Spodsbjerg havn var jeg først i Bagenkop havn. Der var ganske fint med fugle, dog var der overvejende gengangere blandt de 15 fugle jeg fik bogført i dag. De talrigeste var selvfølgelig de juvenile, samlet bød dagen på 12 hvoraf de 4 var nye for mig. De øvrige Kaspiske Måger var 1 4k (genganger fra den 15. august 2020), 1 3k (genganger fra den 10. august 2020) samt en 2k (genganger fra den 14. juli 2020). For anden dag i træk kunne jeg ikke finde 2k Middelhavssølvmågen, men mon ikke den kommer igen. 2k Hybriden mellem Kaspisk Måge x Sølvmåge (det tror jeg ihvertfald mest på indtil videre) var inde igen og er nu ved at få en pænere hale. Det blev kun til en aflæsning af vores “egne” Kaspiske Måger (VLHK) samt den fra Polen (P3R4). Der var også en enkelt adult Sildemåge inde og vende havneindløbet inden den forsvandt mod SØ. 

Spodsbjerg havn var totalt suveræn i dag, det væltede med Kaspiske Måger efter dagens nuldag i går, hvor jeg faktisk tjekkede havnen igen efter jeg havde skrevet bloggen i går om aftenen, med iøvrigt samme nedslående resultat. Men i dag væltede det ind med 11 nye fugle af 11 fugle !!. Fordelingen var klar og enkel 1 2k, som i øvrigt var utrolig smuk samt 10 juvenile fugle. De unge virkede igen utrolig pressede og sultene og var total frygtløse. Jeg havde dem helt inde på livet, da jeg på et tidspunkt havde 6-7 fugle på under 2 meters afstand. På en måde er det jo utrolig fascinerende at have dem til at drible rundt om mig, men på den anden side er det bekymrende de virker så sultene. Jeg fik ingen aflæsninger af Kaspiske Måger i Spodsbjerg i dag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Poul og Mågerne… Kan du finde de Kaspiske Måger ?. Bagenkop havn den 17. august 2020.

Ung og smuk juvenil Kaspiske Måge i sommervarmen i Bagenkop havn den 17. august 2020.

Selv om denne 2k fugl minder utrolig meget om en Kaspiske Måge, så tvivler jeg på den er en “ægte” Kaspiske Måge. Jeg har nu fulgt den siden foråret 2020 og den har på intet tidspunkt kaldt som en Kaspiske Måge, dog har den dennes pivelyde. Men med de utrolig mørkt tegnede undervinger er jeg mest til at tro det er en hybrid. Bagenkop havn den 17. august 2020.

Eneste ikke juvenile Kaspiske Måge i Spodsbjerg havn i dag var denne meget smukke 2k fugl. Spodsbjerg havn den 17. august 2020.