DET SVINGER FREM OG TILBAGE DEN 14. AUGUST 2020.

Om eftermiddagen startede mine mågeobservationer og de sluttede ikke før kl. 21, så der blev gået til den. Bagenkop havn kunne ikke helt følge op på de to sidste dages mange Kaspiske Måger, men det blev alligevel til i alt 8 fugle, hvoraf de 4 var nye og som i øvrigt var juvenile fugle. Blandt gengangerne var de 2 seneste 3k fugle jeg har fundet samt en enkelt aflæsning af vores “egne” juvenile Kaspiske Måger med gul ring (VLHM). Blandt de nye dukkede årets 5. Polske ringmærkede juvenile fugl op på Langeland, som jeg alle har fundet siden den 10. juli 2020. Fuglen havde en gul ring (P3R4). Efter en sløj omgang i Spodsbjerg havn i går var der kommet andre boller på suppen i dag den 14. august 2020. Jeg havde hele 14 fugle inde i havnen, hvilket er dagsrekord for Spodsbjerg. Det hele fordelte sig således at der var 2 3K fugle, hvoraf den ene var ny (ret slidt og knap så køn en fugl). Hele 2 nye 2k fugle blev det også til og af de 10 juvenile fugle var der 7 nye. Blandt gengangerne var der to lokale juvenile fugle med vores gule ringe (VLHN og VLHJ). Samlet gav det 14 nye Kaspiske Måger til Langeland i denne omgang. Dagens måske største overraskelse var en juvenile Sildemåge med gul ring (V1XY) som ifølge Kjeld Petersen stammer fra Sprogø. Jeg mener ikke jeg nogensinde før har aflæst en Sildemåge på Langland.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg fik i dag aflæst min 5. polske juvenile Kaspiske Måge på Langeland siden den 10. juli 2020. Bagenkop havn den 14. august 2020.

Min første aflæsning (V1XY) af en Sildemåge i de Langelandske havne, men meget passende på et år med rekord mange fugle inde og vende havnene. Spodsbjerg havn den 14. august 2020.

Oversiden af den ringmærkede juvenile Sildemåge med gul ring (V1XY). Spodsbjerg havn den 14. august 2020.