EN DEJLIG “SILD” OG SVAR PÅ EN AFLÆSNING… BAGENKOP DEN 29. JUNI 2020.

Efter jeg om morgen havde været med i et radioindslag hos radio Diablo i Svendborg ( kan ses på deres FB-side ) og snakket lidt fugle med dem, valgte jeg at holde en halv fridag i Bagenkop havn. Det væltede ikke med måger, men der var måske noget spændende som jeg vil skrive om inden længe. Men nævnes skal en rastende Sildemåge på stenmolen. Forekomsten af Sildemåger i havnen har været fantastisk, jeg har ikke lige pt. et overblik over hvor mange observationer jeg har haft (10+ ?) af en art jeg normalt ikke ser årligt i havnen. Vanen tro var 2k hybriden mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge på plads.. Ellers modtog jeg også en mail i dag på en af de Sølvmåger jeg har aflæst på det seneste. Det var igen en tysk fugl som var mærket som ikke flyvefærdig unge den 24. juni 2017 og som nu var blevet en 4k fugl. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En af årets overraskelser er de mange Sildemåger der har kigget forbi Bagenkop havn … Det er også blevet til flere obs i Spodsbjerg havn hvor arten også er en meget sjælden gæst. Man begynder jo at drømme om en Black-Tailed Gull.. men så lover jeg også at jeg kan gå vandet og synge ZZ top`s  “Jesus just left Chicago”

Den 26 juni aflæste jeg HAX81, præcis 3 år og 2 efter den var blevet mærket 69,6 km fra Bagenkop i Ruhlebener Warder,Bösdorf, Plön.