LIDT MERE AF DEN SMUKKE 3K MIDDELHAVSSØLVMÅGE, BAGENKOP HAVN DEN 27. MAJ 2020.

EKSTRA TILFØJELSE.

Om eftermiddagen var jeg atter tilbage i havnen og denne gang i selskab med Peder Rasmussen og relativ hurtig genfandt vi Middelhavssølvmågen, dog forlod den havnen lige så hurtigt som vi havde fundet den… Men efter en lille times tid var den atter på plads og kunne nu nydes og studeres. Inden vi skiltes havde vi en adult Sildemåge inde og vende havnen. Til opslaget er der tilføjet lidt ekstra fotos af den eksklusive gæst.

Jeg aflagde havnen et lille lynvisit, da jeg lige ville se om gårsdagens Middelhavssølvmåge forsat var i havnen. Efter lidt søgen genfandt jeg den ude på stenmolen. Den var relativ passiv og stod bare og slappede af. Men efter en lille times tid, lettede den pludselig som en af de eneste måger og fløj væk fra havnen. Jeg håber ikke det var det sidste jeg skal se til den.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dejligt der endelig var en Middelhavssølvmåge i Bagenkop,… Kan det evt. være den samme som jeg så et par gange i første halvdel af 2019 som 2k ?. Måske ikke helt utænkeligt, når man ved hvordan nogle Kaspiske Måger kommer igen og igen flere år i træk. Desværre er der sket et for stort dragtskifte til at man kan genkende denne her fugl.

Som den eneste Måge lettede Middelhavsmågen pludselig og fløj væk.

Middelhavssølvmågen viser sig fra sin bedste side.

Ifølge Hans Larsson (brev) er arten meget sjælden i Sverige i maj, her ses den mest fra juli til november.