HUKOMMELSESSVIGT… SORT UNDERGUMP HOS HJEJLE DEN 15. MAJ 2020.

Jeg kiggede lidt Hjejler igennem på Grønningen ved Blåvand i går den 14. maj i håb om at finde mig en Pomeransfugl, hvilket desværre ikke blev til noget… Men en enkelt Hjejle fangede min interesse, da jeg syntes den så utrolig sort ud i undergumpen, en karakter man jo især forbinder med de to sjældne Sibirisk og Amerikansk Hjejle. I det her tilfælde, kunne Hjejlen mest minde om en Sibirisk Hjejle. Den var dog ganske nem at aflive som denne art, da der både var et forkert kald og hvide undervinger. Desuden var der ikke lange ben og ej heller en lang vingeprojektion. Tjekker man lidt bøger igennem er der ikke mange illustrationer med så sort en undergump. Hvis man ikke tidligere har set fx. Sibirisk Hjejle og man ser en fugl løb rundt alene, så ville sådan en fugl måske kunne snyde lidt, hvis man ikke fik set undervingerne. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Selv om siderne ikke var sorte, så nåede det sorte meget langt om i undergumpen på denne Hjejle.

Det så næsten ud som den havde “skidt bleen fuld” Denne ble-karakter ses især hos Kaspisk Måge… Jeg gætter på det må være fedtreserver den har opbygget til dens lange træk op til ynglepladserne nord på.

Det kan være vanskeligt at afgøre om en enlig fugl har en lang tibia.