LANGE RØDE BEN I SYBERGLAND DEN 5. MAJ 2020.

Midt i arbejdstiden ringede en god ven og fortalte der løb et par forelskede Stylteløbere rundt i Sybergland ved Kerteminde… så da dagens arbejde var slut tog jeg en tur afsted, til et område jeg aldrig havde besøgt før. Det var et lækkert vådområde, hvor man i øvrigt var i færd at lave rævesikre øer til ynglefuglene… det så lovende ud for fremtiden… Her skal jeg helt sikkert forbi igen. De to smukke fugle var heldigvis på plads da jeg ankom og de kunne nydes rigtig fint i skopet. Selv om jeg ikke så noget til det “frække” mellem dem, var det dejligt at gense arten igen, da det var ved at være længe siden jeg havde set den. Første gang jeg så arten i Danmark, var da to fugle forsøgte at yngle på Tipperne i maj 1994.. Nu er det så spændende om de bliver eller de bare er her den ene dag… Lad os håbe der er ny yngleart på vej til Fyn.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Stylteløber er ikke helt nem at kønsbestemme… Jeg så aldrig de to fugle “knalde”… men mon ikke det her er hunnen.

Og så må det her jo være hannen.. med “bandit masken”