SKAL MAN BESTEMME SÅDAN EN HVID VIPSTJERT…. ? RISTINGE HALE 6. APRIL 2020.

Nej det skal man ikke er det korte svar, ihvertfald ikke til underart…. !!. Variationen hos Hvid Vipstjert er ret stor, især støder man ofte på typer der virker meget mørkrygget og man overvejer derfor ofte om det kunne være en Sortrygget Hvid Vipstjert. I dag fandt jeg en mørk type med ekstrem meget hvidt i vingen, faktisk kan jeg ikke lige huske jeg har set en med så meget hvidt i vingen som ikke var en Sortrygget Hvid Vipstjert. Fuglen som nok var en han (vær forsigtig med kønsbestemmelse) var dog slet ikke sort som en Sortrygget Hvid Vipstjert. Desværre så jeg ikke overgumpen på den, som skal være helt sort på en Sortrygget Hvid Vipstjert inden den forsvandt for mig. Men hvorfor ser man med jævne mellemrum disse meget mørkryggede typer, kan det være der er en større hybridzone end vi regner med ?… jeg kunne godt forestille mig det..

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens udfordring.. alba eller yarrellii eller alba x yarrellii… selv gætter jeg på den sidste kombination.

Ekstrem meget hvidt i vingen.

Nok en ynglefugl… Håber at kunne genfinde den ved næste besøg, hvor jeg meget gerne vil se overgumpen.

Til sammenligning en han (hørt synge) alba fra Tryggelev Nor den 6. april 2020.

Samme alba fra Tryggelev Nor som på forrige billede bare set bagfra. 

Typisk alba han (hørt synge) Påø den 6. april 2020. Bemærk hvor langt hætten når ned på ryggen.