FUGLEKNUDSEN NU MED PRIVATSEKRETÆR DEN 24. MARTS 2020

Jeg har fået godkendt den trækkende Triel jeg fandt ved Blåvand i maj 2018… endda uden at have sendt den ind…. hvabehar !!! Så burde jeg være glad og stolt… men det er jeg egentlig ikke. Jeg er bekymret over den fremgangsmåde der ligger bag ved godkendelsen. Et medlem af SU har været inde på min hjemmeside og set mit foto af fuglen og derved gjort fuglen til et sagsnummer. Som jeg har hørt det er det normalt at SU folk sender ting videre, da der er andre ornitter som undertegnede der ikke bruger SU længere. Jeg er dog aldrig blevet orienteret om dette og opdagede det ved en tilfældighed samt også at den var blevet godkendt. Og hvorfor er jeg så bekymret ?… Fremgangsmåden er ikke videnskablig, men selektiv… man udvælger det man synes er godt nok. Jeg har fx. også skrevet om en Tajgafluesnapper som jeg har ringmærket ved Blåvand her på bloggen og fået en af de mest anerkendte internationale ornitologer til at udtale sig positivt om… Men her er SU ikke på banen…farvel videnskab og goddag vi er klogere !. Noget helt andet er, hvordan vil dette fund stå om 50 år, hvor vi nok alle har sat træskoene, da vil fremtidige ornitter nok undre sig over hvordan dette fund kunne blive godkendt. Der findes ikke nogen beretning og intet foto i arkiverne (mit foto er der jo copyright på) og det håber jeg da SU respektere og ikke bare har snuppet det uden at få lov…. ellers skal vi have en lille snak !.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

På baggrund af dette foto, vælger SU at oprette en sag samt godkende… Er de overhovedet sikre på om jeg har taget billedet i Blåvand og ikke på Sylt…. ? Der skal andre “boller på suppen”, hvis man mener man er et videnskabeligt udvalg….