“GØGLERØRN” OG NY LANGELANDSART DEN 19. MARTS 2020.

Det var en af de dage hvor man bare måtte være ude hele dagen, så jeg stod op sammen med de morgensyngende Solsorte og kørte rundt på Sydlangeland det meste af dagen. Der var sandlig sket noget siden jeg jeg sidst havde været afsted… der var virkelig ankommet godt med Gransangere i skovene. Mens jeg vanen tro fik tjekket en masse måger havde jeg en syngende Grønspætte mellem Klise Nor og Bagenkop !… Min første på Langeland, som vist er en ganske god art på den sydlige del af Øen. Arten har endnu ikke fået fodfæste på Langeland, selvom den faktisk er blevet ganske hyppig på Tåsinge samt det mest af Fyn. Mener de fleste fund på Langeland stammer fra Hou Nordstrand på Nordlangeland. En Rød Glente havde nær givet mig hjertestop, da den var haleløs… Jeg opdagede den i stor højde og kunne i første omgang slet ikke få den til at passe på noget, nåede både at drømme om Gøglerørn og Ådselsgrib.. inden jeg fik hevet skopet frem.. Fuglen trak vest iøvrigt sammen med en anden Rød Glente. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Heldigvis fik jeg tjekket den inden den forsvandt.. Rød Glente uden hale.

En super flot han Husrødstjert med rød hale !… underholdte i Bagenkop havn.

En større flok Vipstjerter (ca. 15 stk. alle alba) havde slået sig ned på en mark som var ved at blive pløjet… Det gav et godt protein tilskud inden turen sikkert gik videre mod nord.

Den kaspiske Måge som jeg fandt i Spodsbjerg havn den 14. marts var forsat på plads i dag den 19, marts.