KARTOFLER PÅ MENUKORTET HOS SANGSVANERNE, LUNDBY 18. FEBRUAR 2020.

Jeg tjekkede endnu engang de Gulnæbbede Svaner ved Lundby i dag… Der var ingen Pibesvaner i flokken længere, men forsat fint med Sangsvaner. Igår skrev jeg om “samtalekøkkenet” og i dag var der god lejlighed til at se hvad Sangsvanerne spiste…kartofler, kartofler og kartofler. Det var en spændende oplevelse og se hvordan de forskellige fugle greb situationen an, nogle gik rundt og stak næbbet dybt ned i marken og nærmest borede sig igennem jorden, mens andre lå ned og gjorde det samme… de sidst måske for at spare på energien. I år hvor markerne svømmer og mange landmænd har måtte opgive at få kartoflerne ind er der mere føde til de sultne fugle. Det er måske ligefrem en fordel med de mange marker med kartofler, da fuglene måske derved ikke er så hårde ved vinterhveden og vinterrapsen.

Her følger en større fotoserie af de fouragerende fugle.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.