STOR TORNSKADE MED KARAKTER AF HOMEYERI, SPODSBJERG JANUAR 2016.

Den 15. december 2018 skrev jeg her på bloggen om en Stor Tornskade som jeg havde fundet den 1. januar 2016 ved Spodsbjerg, Langeland, som havde karakter af racen homeyeri. Der hersker åbenbart en del forvirring omkring bestemmelsen af denne race, da racen excubitor skulle kunne fremvise nogle af de samme karakter som homeyeri, som fx. at den anden yderste halefjer kan være helt hvid !?. 

I forbindelse med noget andet feltbestemmelse som jeg søgte på nettet faldt jeg over nogle billeder af Stor Tornskade fra Polen som nævnes som homeyeri. Jeg er ikke bekendt om disse fugle fra Polen er anerkendt som homeyeri, men de er meget interessante at sammenligne med i forhold til den fugl som jeg fandt på Langeland for 4 år siden.

Her er et link til de polske fugle:

http://clanga.com/index.php/gallery/show_by_auth/Ptaki%20rzadkie%20i%20nieliczne/Piotr+Zab%B3ocki

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Stor Tornskade med karakter af racen homeyeri. Bemærk at begge de to yderste halefjer er helt hvide. Spodsbjerg den 1. januar 2016.

Stor Tornskade med karakter af homeyeri. Bemærk den store hvide håndrodsplet. Spodsbjerg den 1. januar 2016.