HELE 35 SØLVHEJRE VED FILSØ DEN 7. FEBRUAR 2020.

Jeg så i dag sammen med Askov Højskole som jeg var guide for en flok på ikke mindre end 35 Sølvhejre ved Filsø, hvilket er den største forekomst jeg nogensinde har set i Danmark. Samtidig tror jeg også det er den største forekomst der er registreret ved søen, men denne rekord holder nok ikke længe. På mange måder var det en lidt surrealistisk oplevelse for mig at se så mange på engang i DK. Flokken stod helt samlet i østenden af Søndersø tidligt om morgen. Den fremgang denne art har haft er utrolig når man tænker på den forsat var på den danske SU-list frem til sidst i 80`erne. Jeg mindes forsat hvordan jeg sammen med en flok glade ornitter fyldte en bil og kørte fra Blåvand helt til Nors sø i Nordjylland i 1988 for at se denne art for første gang. På få årtier er den gået fra at være en sjældenhed til en almindelig fugl i det danske landskab, den er endda begyndte at yngle med nogle få par. Meget pasende til denne nye verdensorden var der 3 Traner samt 3-4 Havørne i en vinter uden sne og frost. Iøvrigt stor tak til kursisterne for en hyggelig og spændende dag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Arkivfoto… Sølvhejre, Sønderho, Fanø den 15. november 2018.