MULIG SUBADULTE KASPISK MÅGE SPODSBJERG HAVN ? DEN 29. JANUAR 2020.

Har på det seneste set flere mulige og umulige Måger som jeg ikke har kunnet bestemme med sikkerhed, især har der været flere mulige Middelhavssølvmåger…. Men der har også været nogle Kaspiske Måger som ikke lige har været i “skabet”, seneste en subadult/4k-type i Spodsbjerg havn. Hybridkortet trækker man jo ofte når det hele ikke passer ind, man skal dog altid være forsigtig, det kan jo også være en afvigende fugl, hvilket også er muligt hos denne fugl. Fuglen har flere mærkelige ting i dragten, bla. er den forsat meget stribet omkring øjet og nakken, hvilket ikke er typisk for en fugl i denne alder.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Forsat ikke helt udfarvet, har lidt mørkt på hånddækkerne. Bemærk det mørke omkring øjet og nakken. 

Hovedet og næbbet passer fint på en Kaspiske Måge og fuglen er sandsynligvis en han. Næbbet har den typiske tegning som man ser hos denne art i denne alder, flot limegrøn med vekslende udbredelse af det sorte.

Benlængden (bemærk lang tibia) samt farven på dem passer på en typisk Kaspiske Måge… flessy med et svagt anstrøg af noget gulgrønt.