BAGENKOP HAVN BØD PÅ EN OVERRASKELSE SAMT EN NY KASPISK MÅGE DEN 5. JANUAR 2020.

Da mine planer blev lidt ændret for i dag, så var der lige plads til en tur mere til havnen og den fristelse kunne jeg ikke stå for… Udover vinden havde lagt sig var det mærkbart at næsten alle Svartbagene var forsvundet, hvilket betød jeg kun fik aflæst en fugl. De Kaspiske Måger svigtede heller ikke i dag da jeg kunne bogføre 5 fugle. Der har på årets 3 første besøg i havnen aldrig været den samme sammensætningen af fugle, kun 3 fugle har gået igen ved alle besøg. Igen blev det til en ny fugl, da der stod en adult fugl med helt ren hvidt hoved, alle vinterstreger var væk. Samlet har jeg set 9 forskellige i 2020 i Bagenkop havn ( Ad: 3 (2 nye i 2020), 4k: 1 (ny i 2020), 3k: 2 (nov/dec 2018 fuglene), 2k: 3. Forsat ingen spor af “Smukke Laila” den ringmærkede fra Ukraine, som jeg sidst har set den 5. december 2019), så hvis der er nogen der evt. har set den eller ser den, så høre jeg gerne om det.

Dagens overraskelse var en Sortgrå Ryle som lige pludselig kom flyvende og landede ude på molen hvor den dog ikke kunne ses. Det er en temmelig sjælden fugl i Bagenkop havn samt i det hele taget på Langeland, hvor arten næsten kun træffes på Nordlangeland ved Hou Nordstrand. Jeg har kun set arten engang tidligere i havnen for temmelig mange år siden (2012 ?). Det samme gør sig gældende i Spodsbjerg havn, hvor jeg også kun har en gammel iagttagelse fra, så i betragtning af mine mange havnebesøg ikke nogen typiske havneart på Langeland.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne 2k (1. vinter) Kaspiske Måge har jeg ikke set i havnen siden den 26. december hvor den dukkede op samt dagen efter den 27. december 2019, her var den iøvrigt 1k (1. vinter).

En af de to ekstrem faste fugle, denne 3k fugl har rastet siden december 2018.

Ord er vel overflødige…. Men “Ritha” er nu ganske smuk og iøjnefaldende.