NUMMER 50 STEMPLEDE IND OG HVILKEN FINALE, BAGENKOP HAVN DEN 14. DECEMBER 2019.

Jeg havde en fest i dag på trods af møgvejr med regn og blæst… Jeg fandt det 50. individ af Kaspisk Måge i Bagenkop havn i år, men det ændrede ikke på det samlede antal fugle jeg har fundet på Langeland i 2019…. forvirret ? så læs videre… da det hele var lige ved at smutte… Jeg var i havnen fra morgenstunden af og der var omkring 150 måger inde og lynhurtig spotter jeg de “faste drenge og piger”… de 2 faste 2k. var inde og det samme var den 2k jeg fandt i går… “Hotte Henrik”… Længst væk fra mig opdager jeg en 1k. fugl som helt klart ligner den eftertragtede nr. 50…. jeg vender bilen og lige som jeg ankommer over til den gruppe fugle hvor dagens nye fugl var i… kommer der en hundelufter (den var i snor) med en lille puddel af alle hunderacer !! og det lille kræ laver pludselig en hurtig bevægelse i retning af mågerne og alt letter og jeg kan ikke genfinde fuglen og jeg når endda at blive usikker på obsen… Men pludselig klinger et nasalt kald for fuld styrke gennem hele havnen…. yes yes den kommer flyvende tilbage og smider sig…. skøn sur 1k… Men hov hov… den har jeg set før…. og nu bliver det rigtig sjovt !!!… Det var sgu den faste fra Spodsbjerg havn som var smuttet til Bagenkop havn !!…. Denne fugl har jeg haft en helt speciel oplevelse med… Jeg fandt den den 12. september i Spodsbjerg havn og fandt ud af den var identisk med den fugl jeg også fandt i Spodsbjerg havn den 17. november og som jeg sidst havde noteret der den 10. december… Derfor rykker det ikke på den samlede total, men denne fugl er ny for Bagenkop havn og derved nummer 50… det kunne ikke blive federe og sjovere end at nå målet på denne måde. Jeg har ved et par tidligere lejligheder genfundet andre Kaspiske Måger på samme måde i de to havne… Den eksakte afstand mellem de to steder kender jeg ikke lige, men der er omkring 25 km i bil mellem de to havne… Bliver det til flere nye Kaspisk Måger i resten af 2019 er det jo bare ren bonus… Tak til de Kaspiske Måger for et fantastisk 2019…PS: Viking Mågen var der også i dag……men den fik ikke megen opmærksomhed.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg nåede de 50 individer i 2019 !!! endda uden jeg fik efteråret med udover en enkelt dag i september.

Detaljer, detaljer og atter detaljer samt en million billeder af fuglene gør det muligt at genkende selv fugle uden de er ringmærket….Det store billede af fuglen stammer fra Spodsbjerg havn den 10. december, mens det lille indsatte billede er fra i dag den 14. december… Bemærk de røde pile som viser næblighederne.

Gad vide om den smutter tilbage til Spodsbjerg havn igen…. Bagenkop havn den 14. december 2019.

Det gælder altid om at tjekke godt op….