RITHA IS BACK OG LIGNER NU EN “VIKING GULL” BAGENKOP DEN 1. DECEMBER 2019.

Den 9. februar 2019 fandt jeg nok den mest omdiskuterede måge i Bagenkop havns historie… en Viking Måge altså en hybrid mellem Gråmåge og Sølvmåge eller en afvigende Gråmåge… I starten var jeg selv ret overbevist om det var en Viking Måge, men diskussion på internettet fik mig til at vakle frem og tilbage og da jeg så den sidste gang den 31. maj 2019 var jeg forsat ikke sikker…men var mest tilhænger af en hybrid… De fleste besøgende notererede den som en 2k Gråmåge…. 

Meget underligt så sagde jeg for mindre en uge siden til min gode ven Peder Rasmussen, hvor ville jeg ønske “Ritha”  som jeg døbte denne måge ville komme tilbage igen denne vinter…. men det ville aldrig ske var jeg ret sikker på… men når det glæder måger…. ja så kan alt ske !. Efter en dejlig dag i Spodsbjerg havn igår, så havde jeg afsat denne smukke søndag til en mågetur til Bagenkop havn… Hvad SATAN en af de første måger jeg får øje på ligner en Gråmåge ude på molen… på med skopet… shit det er “Ritha” der er vendt tilbage og selv om den forsat er en 2k ligner den allerede en 3k… øjet er blandt andet blevet lyst… Da overraskelsen har lagt sig går jeg igang med at iagttage den og nyder den faktisk resten af dagen. Og jeg må indrømme jeg tror ikke længere på at “Ritha” er en ægte Gråmåge, men derimod en ægte Viking Måge… Svingfjerne er forsat meget mørke, jizz ligner mest en Sølvmåges, næbbet er alt for slankt til selv en lille Gråmåge.. Hovedfaconen ligner også mest det man ser hos en Sølvmåge…. Velkommen tilbage til “Ritha” med håb om den bliver hele vinteren og frem til næste forår så man rigtig kan følge dragten… Jeg fik vist den til Jan Johansen som lige var ude og lufte hans hunde Cooper og Olsen… Glemmer helt at de 3 faste Kaspiske Måger var inde i dag.  Mågeåret 2019 på Langeland har bare været et af de mest spændende jeg har oplevet på denne fantastiske Ø.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

RITHA IS BACK  !!. Jeg tror ikke længere det kan være en Gråmåge med det udseende… det må være en Viking Måge. Fuglen er i sin 2. vinter og er en 3k når vi når den 1. januar 2020. 

I denne vinkel mig lig en Gråmåge, men bemærk de mørke svingfjer som ses tydeligt på højre vinge.

Jizzet er som en Sølvmåge… der er slet ikke det kraftfulde over den som hos en Gråmåge.

Den virker meget klein på vandet… kortvinget som man ville forvente hos en Gråmåge.

Her ses Ritha flyvende den 12. februar 2019 i Bagenkop havn

Her står den på en af bådebroerne i Bagenkop havn den 11. marts 2019.