MØRKE 1. VINTER SØLVMÅGE… BAGENKOP HAVN DEN 19. NOVEMBER 2019.

Hver vinter når jeg tjekker Bagenkop havn finder jeg flere af de meget mørke typer af Sølvmåge… De springer straks i øjnene og jeg undres hver gang over hvor de mon kommer fra.. Desværre har jeg ikke haft nogen ringmærkede fugle som kunne hjælpe lidt på opklaringen.. De minder lidt om Amerikansk Sølvmåge og Vega Måge… sidstnævnte nok umulig at bestemme i Vesteuropa i denne alder fra en Europæisk Sølvmåge… Hverken Sverige eller Danmark har nogen fund af Amerikansk Sølvmåge… så selv om chancen for en Amerikansk Sølvmåge nok ikke er mest oplagt i de indre farvande… så kan alt forsat ske når det gælder måger… So keep looking.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mørk type af Sølvmåge, men dog slet ikke en af de mørkeste typer jeg ser hvert år.

Husk at have fokus på det sorte halebånd samt båndingen på overhalen og underhalen… Bemærk på denne fugl fra Bagenkop er der hvidt i de yderste halefjer… hvilket ikke passer på en Amerikansk Sølvmåge.