FØRSTE NYE KASPISK MÅGE I HAVNEN PLUS EN SULTEN HEJRE… BAGENKOP HAVN DEN 13. NOVEMBER 2019.

Jeg tog en god lang dag i Bagenkop havn, hvor vejret var bedst om morgen… da der var en del sol…over middag blev det overskyet.. Måge situationen så længe ud som den også gjorde den 11. november da jeg tog vintersæsonens første tur…Det vil sige den store langtidsstationære Kaspiske Måge var på plads og det samme var den smukke Baltiske Sildemåge også.. Men pludselig lå den ringmærkede fra Ukraine der også.. kendt som “Smukke Laila”… dejligt at gense den igen… Jeg så den sidst medio september da jeg havde mit eneste efterårsbesøg i havnen. Men sidst på eftermiddagen dukkede der kortvarigt en stor adult han op.. den var blot inde i 5 minutter og var min første nye Kaspiske Måge i denne omgang, den gik hen og blev det 44. individ jeg har set på Langeland i år… næsten alle er observeret i Bagenkop havn. Lidt overraskende har de første besøg ikke givet nogen nye ungfugle, måske jeg kommer til at opleve samme situation som sidste år, hvor der var meget få ungfugle og flere adulte end normalt på denne årstid… billedet er måske ved at ændre sig, således at flere adulte også vil til at opholde sig i det østlige Danmark.

Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens nye og 44. individ af Kaspisk Måge jeg har set på Langeland i 2019… Håber jeg kan nå at runde 50 inden årets udgang.

“Smukke Laila” er forsat opsat på at tilbringe en vinter i Bagenkop havn.

Den Baltiske Sildemåge var også forsat på plads… Bemærkede i dag, at når den kastede sig efter fiskerester som fiskerne smed i vandet, så er den meget dybere nede i vandet en Sølvmågerne. Desuden er den pænt temperamentsfuld og jager flere gange de større Sølvmåger væk.

Dagens store oplevelse var en Fiskehejre som pludselig slog sig ned i havnen en stund… det virkede klart som om den var tiltrukket af de fiskerester der lå rundt omkring… Her ses den i begyndende infight med en ung Svartbag.

Der blev ikke givet ved dørene… da to af havnens største fugle kæmpede om maden.

Fiskehejren løb med sejren.