BALTISK SILDEMÅGE 1K. BAGENKOP HAVN DEN 11. NOVEMBER 2019.

Efter næsten 3 mdr. uden tid til at tjekke Måger på Langeland med særlig fokus på Bagenkop havn, så tog jeg hul på den nye sæson 2019-2020. Vejret var fantastisk smukt, solrigt med frisk til opfriskende vind fra en sydlig retning og ganske køligt… så det var bare med at komme afsted til havnen. Der var dog overraskende få Sølvmåger inde da jeg ankom først på formiddagen, her sås næsten kun Svartbage, men i løbet af dagen kom der flere og flere Sølvmåger til…. og de første mange timer ingen Kaspiske Måger… dog genfandt jeg til sidst den faste “Store” som snart har opholdt sig i havnen et år og er blevet en rigtig smuk fugl… Men jeg nåede aldrig at komme i krise over de manglende Kaspiske Måger, da jeg ret hurtigt spottede en lille måge der lå og sov mellem Svartbagene ude på molen… Den lignede en Baltisk Sildemåge en art jeg har håbet på i årevis at finde på Langeland. Det var en helt frisk ungfugl og derfor utrolig smuk. Slank, langvinget, småhovedet, gennemgående ret sort overside, lille næb. Denne dragt kan dog være ret svær at skelne fra Heuglin`s Måge, som aldrig med sikkerhed er registreret i Danmark. Dog er denne art generelt mere kraftig næbbet samt har en tendens til at få lidt lyst i hånden.  Jeg ringede lige til min gode ven Peder Rasmussen som var ude ved Ristinge og han fik hurtigt sat kursen mod Bagenkop havn, hvor vi nød denne eksklusive art for Langeland. Det er blot 3. gang jeg ser Sildemåge i havnen gennem de seneste 10 års+ mågetjek…. sikke en start… whau whau.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Baltisk Sildemåge, Bagenkop havn den 11. november 2019…. sandsynligvis 1. fund for havnen. Bemærk lange vinger, et ret sort indtryk, lille slankt næb samt ret lille hoved samt en meget petit fugl… nærmest sexy.

Baltisk Sildemåge 1k. Bagenkop havn 11. november 2019.

Baltisk Sildemåge 1k. Bagenkop havn den 11. november 2019. Halebåndet minder meget om det man ser hos 1k. Kaspisk Måge.

Baltisk Sildemåge 1k. Bagenkop havn den 11. november 2019. Undervingerne kan være variable, på dette individ minder det om det man ser hos unge Middelhavssølvmåger.

Kaspisk Måge 2k… en gammel ven som jeg kalder “Store”. Bagenkop havn den 11. november 2019.

Håber kutterne kan trække mange nye Kaspiske Måger med ind i havnen til den kommende sæson. Bagenkop havn den 11. november 2019.