FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 34 (19.-25. AUGUST 2019)

Ugen startede som det mest af august var gået med megen vind fra en vestlig retning og atter med regn og torden, men fra onsdag af begyndte vejret at blive bedre og weekenden endte med hedebølge og vind fra SØ, hvor temperaturen nåede op på 26 grader. Fuglemæssigt bød de første dage af ugen ikke på ret meget nyt, men onsdag dukkede en af efterårets første mere sjældne fugle op, da min kollega Morten Jenrich ringmærkede en 1k Drosselrørsanger. Vejrforandringen sidst på ugen fik især Mursejler, Gul Vipstjert, Skovpiber samt Land/Bysvaler til at trække forbi Hønen samt Fanøs vestkyst. Den efterhånden meget fåtallige Markpiber kom også forbi Hønen. De store vingefang stemplede også ind, da der blev set en flot ung Stort Stork henover Sønderho om lørdagen, fuglen blev dagen efter genfundet ved Ballum hvor den rastede. Rovfuglene ville også afsted især om søndagen, hvor der blev set Fiskeørn og Sort Glente som de sjældne, mens der kørte en del Spurvehøge, Tårnfalke samt Rørhøge igennem. Det skal også  nævnes der kom en del trækkende Tidselsommerfugle samt Admiraler da varmen slog igennem.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Vanen tro en solopgang fra Hønen…

Altid et lidt besynderligt syn at se Dobbeltbekkasin trække i større flokke…

En Landsvale gør fjerdragten klar til det lange træk der venter den…

Det regnfulde vejr lavede store vandpytter midt inde i Sønderho og det kunne en Mudderklire lige bruge til en pause…

Drosselrørsanger.. fik smilet frem hos ringmærkeren.

I år er der temmelig roligt langs kysten, da mange af Splitterne er forsvundet…

Landsvalen er den mest almindelige, men der var også mange trækkende Bysvaler sidst på ugen…

Stor Regnspove ses konstant trækkende eller rastende ude på vaden, hvor man også høre deres vemodige fløjt… Her ses en mindre flok meget tidligt om morgen… solen var knapt kommet frem…

En 1k Rørhøg kommer trækkende gennem klitterne…

De første Musvåger begynder også at trække forbi Hønen…

En 1k Sort Glente har samlet mod til sig og flyver forbi Hønen og ud over vaden med direkte kurs mod Mandø…