ISLANDSK STOR KOBBERSNEPPE…. 5 FUGLE PÅ SIØ DEN 14. JULI 2019.

SIDEN JEG KOM HJEM HAR JEG FORGÆVES LEDT EFTER GODE BILLEDER AF JUV. LIMOSA FRA JULI PÅ NETTET… JEG VIL GERNE FORSØGE AT FINDE UD AF HVOR ORANGE LIMOSA KAN VÆRE PÅ DET TIDSPUNKT… ISÆR FORDI JEG BLEVET LIDT USIKKER PÅ OM DET ER EN GOD IDE AT RACE BESTEMME DE 5 FUGLE MED SIKKERHED… HAR MAN GODE BILLEDER AF LIMOSA… SÅ SEND GERNE… DE VIL BLIVE MODTAGET MED KYSHÅND. 

Jeg besluttede jeg atter lige måtte tjekke Siø for vadefugle… det kunne jo være…  Der var pænt med vadefugle igen… mest spændende var dog 5 Stor Kobbersneppe af den Islandske race… islandica.  Den ene af fuglene var større end de andre, hvilket må hænge sammen med forskel på kønnene.. Minimum 4 af fuglene var ungfugle, hvilket er de tidligste ungfugle jeg har set i DK af denne race. … De var varmt orangefarvede på brystet og mere mørke i dragten generelt i  forhold til hvad jeg ville forvente hos limosa. Det er min 2. iagttagelse i juli 2019 i det Fynske, tidligere i juli fandt jeg en adult fugl oppe ved Ølund.

 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her ses 4 af Kobbersnepperne…

En Havørn var ude flere gange og få alt på vingerne….

Samlet så jeg igen 17 arter vadefugle, udover de 5 Islandsk Stor Kobbersnepper bør også nævnes Krumnæbbet Ryle 17, Dværgryle 1, Temmincksryle 2.. alle var adulte fugle.