ENDNU EN NY ART TIL TÅSINGE – SAVISANGER SYNGENDE I NORET DEN 10.-11. JULI 2019.

Efter en skøn dag på Sjælland med sommerfugle… var jeg omkring midnat færdig med at kigge mine fotos igennem samt få opdateret min blog… Da jeg var forsat ikke var træt, tog jeg afsted på en natlyt til Noret på Tåsinge hvor jeg bor… Jeg ville atter engang lige følge op på de Plettede Rørvagtler som jeg havde hørt i juni… Mens jeg står og lytter høre jeg pludselig en Savisanger synge kort… og da der går et stykke tid inden jeg atter høre den når jeg helt at blive usikker på obsen… men da den atter synger bliver jeg helt lettet. Fuglen sidder temmelig langt ude i Noret og kan være ganske svær at høre… Min lydoptagelse kræver også at man tager “hørebøffer” på for at kunne “fange” sangen. Ikke nok med det var endnu en ny Øart til mig, så var det faktisk også helt ny art for Tåsinge, så vidt jeg lige i skrivende stund kan finde ud af. Det er også blot 2. fund for Svendborg kommune, den første kom i april 2019 i Sortemosen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Savisanger syngende natten mellem den 10. og 11. juli 2019 ved Noret på Tåsinge.

Det eneste Savisanger jeg har fanget og ringmærket, var da jeg den 11. maj 2013 fangede Blåvand Fuglestations første fugl nogensinde. Dette er forsat eneste fund for Hukket.