BYSVALER VED BLÅVAND FYR DEN 4. JUNI 2019.

Den 4. juni havde jeg ved nogle vandpytter mulighed for at komme tæt på nogle Bysvaler som var nede for at samle mudder til deres kommende reder på Fyret ved Blåvand… Selv om vandpytten ikke var særlig stor var fuglene helt vilde og der kunne sidde op til 10 fugle på engang… Ofte har de store problemer med at finde det rette materiale de skal bruge for at bygge holdbare redder ude ved Blåvandshuk, ofte henter de ilanddrevne lanice rør på stranden til at bygge med og disse reder falder ofte fra hinanden og mange gange har jeg fundet døde eller halvdøde unger.. Nogle år har jeg med hjælp af en stige fået smidt levenede unger op i andre reder som ikke er gået stykker, hvor jeg kunne se der blev fodret af andre fugle og derved givet ungerne en chance for at overleve. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Redemateriale i form af mudder indsamles ved en ny opstået regnpyt tæt på Fyret.

På trods af et lille næb, kan Bysvalerne indsamle ganske store mængder af mudder..

Når de står på jorden kan de se ganske langbenede ud…Bemærk de har fjer på benene.

Afsted til Fyret med redemateriale

Det er er en lille kraftig bygget svale.