LANGELANDS 10. (IFØLGE DOFBASEN) “KAR KAR KIT KIT” DROSSELRØRSANGER.. HANNEBJERG MOSE DEN 1. JUNI 2019.

I dag havde jeg en aftale om at mødes med min gode kammerat Martin Søgaard på Sydlangeland… Han ville starte meget tidligt på Sydspidsen og jeg blev også hurtigt vækket af ham, da han havde fundet en grøn syngende Pirol… Jeg fik smidt mit luksus korpus ud af sengen og kørte straks afsted til Langeland og Martin… der måtte være mere dernede… Martin holdte mig opdateret undervejs og vi blev enige om, jeg skulle prøve lidt alternative steder, da han havde styr på Sydspidsen… Jeg satsede på at mine store elefantøre kunne hjælpe mig, så jeg kørte med begge vinduer åbne i bilen, mens jeg lyttede… Det blev til 3 Nattergale…. og hvad pokker… jeg kom susende forbi Hannebjerg mosen med 80 km i timen, da jeg syntes jeg kunne høre en Drosselrørsanger… Jeg sprang ud af bilen og ganske rigtig… omkring 200 til 400 meter inde i mosen sad den 10. Drosselrørsanger for Langeland og sang for fuld styrke… Jeg fik fat i Martin som straks kom op til mig og sammen kunne vi nu høre rørskovens svar på Rammstein i lydstyrke. Jeg har faktisk ikke besøgt Hannebjerg Mose siden 1988, hvor jeg var nede og høre min første Flodsanger nogensinde… så et herlig gensyn her 31 år senere…. Jeg må heller komme forbi inden der går 31 år igen, for så er jeg 82 år og kan sikkert ikke høre en dut mere.. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den smukke røde han Karmindompap viste sig fra sin bedste side og sang smukt for os igen idag…. Det blev til yderligere en syngende fugl som dog kun hørtes… Håber det er et godt tegn jeg fik et billede af den røde han… nu da Liverpool spiller CL finale i aften…. 

Begge de 2 Kaspiske Måger kunne jeg fremvise igen i dag…. de var dog lidt sløve og dovne…..ikke pænt når jeg har gæster med….