“MICROBIRDING” PÅ TÅSINGE….ROVTERNE DEN 20. APRIL 2019.

Det er altid spændende at “ryste posen” og prøve noget nyt… og i år har jeg muligheden for at dyrke “microbirding”.. og det er utrolig berigende og afslappende at dyrke sit lokale område. Når man så engang imellem er heldig og finde lidt mere sjældne fugle er glæden bare så stor.. og efter flere gode dage med Damklire og Rødtoppet Fuglekonge, kunne jeg i dag følge op med Rovterne i Vejlen, den største Terne i verden. Samme sted bød også på en trækkende Fjeldvåge, som faktisk er den første jeg ser på Sydfyn i år, hvor der de seneste år er blevet langt imellem dem. Førhen sad der altid 1-2 på fugle på Monnet hele vinteren. Dagens morgentur bød også på 2 Havørne, Lille Præstekrave, 2 syngende Grønspætter og flere Skægmejser. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

På vej ud til Fugletårnet i Vejlen blev jeg budt velkommen af årets første Rovterne…De seneste dage har budt på flere fine subarter her på Øen.

Den Rødtoppede Fuglekonge var igen på plads og jeg tror næsten det drejer sig om en ynglefugl… Sangaktiviteten var ikke så kraftig som de to seneste dage idag, så måske det er lykkes at få sunget en partner ned i skoven….