BALTISK SILDEMÅGE PÅ FYN… APRIL 2011.

De seneste mange år har jeg kigget meget efter Baltisk Sildemåge i Danmark. Den er er ikke nem at finde eller bestemme med sikkerhed udenfor Bornhom/ChrØ. Udenfor yngleområderne har jeg kun set den to gange i det vestlige Danmark, seneste da jeg aflæste en ved Blåvand fra den lille norske bestand i efteråret 2017. Den 3. april 2011 fandt jeg en adult fugl på en oversvømmet mark ved Glorup Slot i en større flok Hættemåger med lidt Sølvmåger i, desuden var der også en 2k Kaspisk Måge med polsk ring i flokken… En rigtig smuk lille fugl med fløjlssort overside, meget lange vinger og blot en lille hvid plet i p10.. Det er så vidt jeg kan finde ud af den eneste fotodokumenterede fra Fyn, hvor der ifølge DOF-Basen samlet er accepteret 6 fund.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Første dokumenterede billede af Baltisk Sildemåge fra Fyn… Glorup Slot den 3. april 2011.

Bemærk lille hvid plet i p10. Glorup Slot den 3. april 2011.