POLSK HÆTTEMÅGE PÅ VISIT I RUKØBING VEJLE DEN 26. MARTS 2019.

Mens jeg sad og kiggede på en større flok Hættemåger og samtidig var lidt ærgerlig over jeg ikke fik aflæst en Hættemåge med stålring inden den forsvandt igen, så kom der pludselig en flyvende til med gul plastik ring… Skopet blev hurtigt hevet frem og fuglen kunne straks aflæses midt inde i flokken…”T5P3″ Min første tanke var det nok var en fugl fra Holland, men min gamle Blåvandskammerat Mikkel Lausten som nu arbejder inde ved ZM kunne hurtigt melde at den stammede fra Polen… Fedt min første polske Hættemåge.. I dag den 27. marts kom så data på fuglen… Den var blevet mærket som 2k den 4. februar 2015 i Gdynia-Cisowa, Gdynia, Pormorskie som ligger 499,2 km fra Rudkøbing. Fuglen er altså lidt over 4 år gammel. Ifølge Dansk Trækfugleatlas er der kun 7 aflæsninger af polske Hættermåger fra Danmark, heraf er de 5 mærket som unger mens 2 fugle er mærket som ældre (antallet kan have ændret sig siden bogen udkom)…. Det var anden gang i år jeg får en genmelding fra Polen, tidligere har jeg aflæst en Kaspisk Måge i Bagenkop….

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Har lavet et lille udsnit af flokken og T5P3 ses øverst mod højre… Rudkøbing Vejle den 26. marts 2019.

Her ses mærkestedet i Polen samt hvor jeg fandt den på Langeland (Rudkøbing Vejle).