ENDELIG EN KASPISK MÅGE I SPODSBJERG HAVN DEN 25. MARTS 2019.

Spodsbjerg havn har ikke været særlig gavmild med de Kaspiske Måger de seneste 5 måneder, jeg har kun haft en enkelt fugl og den var endda ringmærket i Tyskland. Men på det seneste har jeg alligevel besøgt havnen flere gange, og desværre forsat med samme resultat. Dog havde jeg for nogle dage siden lige syd for havnen ved Drejet en adult Sorthovedet Måge, hvilket kun var mit 2. fund i Spodsbjerg nogensinde. I dag smilede foråret og heldet så heldigvis til mig med en 2k Kaspisk Måge som rastede i godt 15. minutter på den nordlige havnemole inden den fløj mod N og forsvandt. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

2k Kaspisk Måge i selskab med en Hvid Vipstjert (alba).. Spodsbjerg den 25. marts 2019.

Dette individ er nemt at genkende, da den har et stort hak i venstre vinge… Jeg har heller ikke tidligere på sæsonen haft den i Bagenkop havn… så fugl nummer. 32 jeg ser i 2019 på Langeland.

Pga. af dårligt lys fremstår undervingen på dette foto mere mørk end den var i virkeligheden… Bemærk igen det store hak i venstre vinge.