SKØN AFSLUTNING PÅ DAGEN… ADULT SORTHOVEDET MÅGE, SØLLINGE DEN 13. MARTS 2019.

Jeg havde i idag fornøjelsen at guide Askov Højskole på Fyns nordligste punkt Fyns Hoved…. På trods af masser af regn var det en flok veloplagte mennesker som bare ville ud os se nogle fugle… så sejt at opleve deres glæde over fuglene. Vi sluttede turen på det smukke Johannes Larsen Museum som var en del af dagens program… 

På vejen hjem til min Ø kom jeg forbi en mark ved Søllinge på Midtfyn, hvor der fou. godt 600 måger.. primært Hættemåger og Stormmåger plus lidt Sølvmåger. De skulle da lige tjekkes for….. Da jeg havde tjekket godt 100 fugle igennem… var det “lønningsdag”… jeg havde pludselig den smukkeste adulte Sorthovedet Måge… min første i år… I mine ungdomsår har jeg cyklet her hundredevis af gangen på vej ud til Ravnholt skoven samt til mine bedsteforældre og havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at der her engang kunne findes en Sorthovedet Måge…hvilken afslutning på denne onsdag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Selv på et sløjt dokufoto som dette er det en fantastisk smuk fugl med de næsten gennemsigtige hvide vinger. Søllinge den 13. marts 2019. 

Bemærk den sorte hætte som går længere om i nakken end hos de brunhovede Hættemåger.. Søllinge den 13. marts 2019.