FORANDRINGER I NATUREN DEN 12. MARTS 2019.

I dag kunne en syngende Grønspætte høres her på Tåsinge og det satte tankerne lidt i gang med de fugle man går og ser i Øhavet… I går skrev jeg om Sortstrubet Bynkefugl og Skestorke, arter der var helt utænkelige at se på Fyn da jeg startede med at se på fugle i starten af 80erne.  Dem skulle man til Vestjylland eller NV-jylland for at se…. jeg måtte også til Vestjylland for at se min første Grønspætte ved Vind Hede.. Grønspætten havde ellers været karakterfugl på Fyn i tidernes morgen, men var næsten forsvundet igen… Men nu ændre tingene sig atter..Grønspætten vender pludselig atter tilbage på hele Fyn og bliver istedet for mere sjælden i det Vestjyske.. Det store boom som Sortstrubet Bynkefugl oplevede i 90erne i SV-jylland, gør nu at arten spreder sig mod øst og mon ikke der snart dukker et ynglefund op af Skestork her på Fyn… Denne dynamik er utrolig spændende at følge og det bliver interessant at se hvordan billedet ser ud om 10-20 år…..

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Normalt kommer man ikke så tæt på en Grønspætte, men den 1. maj 2016 fangede jeg en da jeg var ringmærker ved Blåvand Fuglestation.

Overvintrende Hvidklire skyldes måske klimatiske forandringer.. I Lunkebugten på Tåsinge har der de seneste 2 år været en vinterfugl… Vemmenæs den 12. marts 2019.

Tilpasningsdygtig Sølvmåge… De store måger er utrolig kloge fugle… På den lille mole ud til Vemmenæs lystbådehavn er der skaller overalt fra knuste muslinger som Sølvmågerne dropper fra høj højde for at få fat i selv muslingen…. Vemmenæs den 12. marts 2019.