ØHOP -TÅSINGE-SIØ -LANGLAND DEN 8. MARTS 2019.

På trods af rigtig kraftig blæsevejr var det den flotteste forårsdag her i Øhavet, hvor temperaturen næsten nåede 10 grader. Jeg valgte at give min egen Ø et stort fugleeftersyn. Det resulterede i min første Tåsinge Hvid Vipstjert i år som selvfølgelig var en alba, men med den kraftige vind fra et SV bør man tjekke alle de Vipstjerter man ser den kommende tid, chancen for at finde en Sortrygget Hvid Vipstjert burde være kraftig forbedret. Ved Vemmenæs stod den overvintrende Hvidklire forsat i ensom majestæt, ikke engang har jeg set den sammen med Rødben denne vinter. Videre gik turen til Siø, hvor der gik 1900 Bramgæs, blandt dem blot få Grågæs… Jeg valgte også at tjekke det gamle færgested mellem Siø og Rudkøbing og her stod dagens overraskelse i form af 2 nervøse NIlgæs. På trods af jeg var langt fra dem og ovenikøbet sad i bilen smuttede de til Langeland i retning af Peløkke. Måske det var dagens “hit” der fik lokket mig et smut til Spodsbjerg… hvor jeg så rumpen af en Husrødstjert på havnemolen i den nordlige del af havnen… selv om jeg ikke har set den længe, kunne det måske være den samme der har tilbragt en stor del af vinteren der.. jeg så den desværre for kort til at kunne tjekke om det var en paradoxus….Samme sted stod der en Skærpiber samt en alba Hvid Vipstjert… Skøn fredag som forhåbentlig byder op til en god fugle weekend… måske den første Spiltterne kan bogføres.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Længst til højre stod et par ret nervøse Nilgæs på færgemolen… Godt de kunne flyve for færgen har ikke sejlet siden 1962 !!.

Her en kraftig forstørrelse af Nilgæssene, som af nogen bliver kaldt de grimmeste Gæs i verden… 

Det er ikke nemt at være en Gås i Danmark, hvor det meste af naturen er opdyrket.