JAGTEN PÅ ÅRETS FØRSTE EXCUBITOR DEN 3. MARTS 2019.

Da det var længe siden jeg havde set en Stor Tornskade, besluttede jeg mig for at tjekke mine gamle “jagtmarker” på Midtfyn, hvor jeg så dem som ung mand… Heldigvis var “jernhesten” byttet ud med en bil siden den gang, for jeg endte med at at komme vidt omkring, da alle de gamle steder var tomme. Efter adskillige timer var jeg ved at opgive, men pludselig sad der en… En temmelig sky fugl som ikke var særlig vild med at “hilse” på mig… Jeg har generelt i mange år haft svært ved at finde denne art på (Midt-) Fyn, mens jeg altid kunne finde 2-3 stykker på en vintertur i 80erne. Måske var jeg lidt sent ude i år, da fuglene nok er ved at forlade deres overvintringssteder, men jeg har alligevel det indtryk det er en art der er blevet en del mere sjælden.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Typisk sidder arten altid i toppen af en busk hvor den kan få et godt overblik…

En Gråkrage startede med at drille den Røde Glente, men pludselig endte den med at måtte skynde sig væk… I modsætning til de manglende Tornskader kan man glæde sig over de mange Glenter i det danske landskab.