ISKOLD VIND I HAVNEN – MEN SOLEN VARMEDE ALLIGEVEL, BAGENKOP 11. FEBRUAR 2019.

Efter to temmelig våde dage kom solen igennem…Det gode vejr skulle udnyttes til lidt flere mågestudier… det kunne jo være man også kunne høre lidt overtrækkende Sanglærker, som der bliver meldt en del af disse dage… Det ville pynte på min tynde årsliste som næsten kun tæller måger i år… Men da jeg først kom i havnen gik jeg i nørdtilstand og jeg så kun måger…. og vist 5000 Bramgæs eller var det Myg nord for byen.. Der var atter lidt fugle inde, de var nok søgt ind i havnen for at finde læ for den hårde vind fra NV og desuden var der vist heller ikke rigtig nogen ude og fiske i dag… Det gik hårdt ud over Skarverne, da konstant 20-30 måger kastede sig over dem når de kom op med fisk…. Blandt mågerne blev det til yderligere en ny 2. vinter Kaspiske Måge for vintersæsonen 2018/2019, dagen bød samlet på 6 fugle. “Vikingen Ritha” var også på plads i dag, dog kunne den godt være væk i kortere perioder, jeg fik “skudt” en del billeder af den i håb om at få samlet lidt flere dragtdetaljer. Ikke meget for at indrømme det men overvejer om jeg kan indsamle en “lort” fra den til DNA.. men det bliver lige mellem os !!!. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den virker utrolig småhovedet samt tyndhalset…. når den strækker halsen minder den meget om en Sølvmåge i jizzet.

“Boller fra Kohberg”

Har evt. mere gråstik i fjerdragten end jeg først bemærkede…..

Og så ikke et ord mere om Ritha for i dag….