SPÆNDENDE AFLÆSNING I BAGENKOP DEN 3. FEBRUAR 2019.

Vejrfolket havde lovet en flot dag i dag selv om det var totalt overskyet da jeg tog afsted til Bagenkop havn… Men efter en times tid brød solen igennem og det blev den flotteste februar dag… Der var ganske pænt med Sølvmåger inde i dag noget over gennemsnit og blandt dem var der mindst 5-6 fugle med gule og orange ben. Sølvmåger med den benfarve stammer ofte fra Østersø området.. og den teori fik jeg faktisk mulighed for at bekræfte i dag, selv om det næsten tog 5 timer !. Jeg opdagede pludselig en “Gulbenet Sølvmåge” med en stålring som man typisk bruger øst på, dvs. det var en af dem med en klips på og oven i det var den mærket på tibia og ikke tarsen… “jagten kunne begynde – det blev en rigtig pürschjagt” … Først sås den rigtig fint med jeg kunne ikke aflæse den, da min zoom kun gik op til 50 x… for helvede da også…. hvor jeg pludselig ønskede mig et af de store skoper med 70 x og så forsvandt den… tudefjæs, lorte skop og lorte dag… Men efter nogle timer var den genfundet, men den var konstant i bevægelse… mit gamle kamera skød til højre og venstre i håb om at måske kunne aflæse den via mine billeder… I første omgang kunne jeg læse den kom fra Estland…..FEDT og til sidst fik jeg den fra så mange vinkler at jeg også fik nummeret (håber jeg) T88702 (dette blev først læst med sikkerhed via computeren om aftenen, selv om det ikke var nemt).. Så nu håber jeg på et positiv svar en af de nærmeste dage inde fra ZM. Super spændende var det i første omgang, at dagens influks af “Gulbenede Sølvmåger” passede med en “Gulbenet Sølvmåge” fra Estland. Mindre heldig var jeg med en Sølvmåge med Stavanger ring fra Norge, her fik jeg ikke det hele læst inden den forsvandt for mig…. men lad os nu se om de alligevel ikke kan spore den ud fra de data jeg fik. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens fugle i Bagenkop havn… “Gulbenet Sølvmåge”  fra Estland med stålring på tibia !!.

Mellem de mange Måger var de de to faste Kaspiske ungfugle atter hjemme og til min overraskelse dukkede den med Ukrainsk ring pludselig op igen, den havde jeg ikke set siden den 21. januar 2019 og faktisk troede jeg den var smuttet “hjem” til ynglepladsen øst på. Endnu en adult som også var en gemmel kending dukkede også atter op, den havde jeg sidst set den 25. januar 2019. 

Den havde jeg ikke set komme ….. næbbet ligner jo et hjerte fra den vinkel…. har jeg fat i et nyt “kendtetegn” 

Smukke fra Ukraine var atter hjemme i havnen…