DUFTEN AF HAVVAND,FISK OG MÅGELORT I ØJENHØJDE OG MINDER FRA TIPPERNE DEN 7. JANUAR 2019.

Når man kigger på måger får jeg tit det indtryk at måger kigger på mennesker…. De holder altid øje med en, de er af natur meget påpasselige og iagttagende. Derfor er det ofte også svært at blive en del af deres verden uden konstante nervøse blikke.. Men nogen gange er man heldig, for nogle dage siden fik jeg lov til at blive en “del af flokken”, og opleve lyde man sjældent høre samt opleve deres totale fokus på noget frisk fiskeaffald en fisker lige havde smidt til dem. Jeg kunne kravle mellem dem og komme helt tæt på… Denne oplevelse fik mig til at tænke på min måske bedste fugleoplevelse som stammer fra Tipperne. En sen aften for mere end 20 år siden kort før solnedgang var jeg på vej hjem fra en totaltælling af reservatet og gik igennem et stort vandområde der hedder Tippesande.. Pludselig mellem de mange tusindevis af Almindelige Ryler der rastede kan jeg høre en Kærløber der kalder (min ynglings vadefugle)… Den dag i dag ved jeg ikke hvorfor, men jeg trækker op i mine skridtstøvler og sætter mig på knæ i det lavvandede område… og i løbet af få minutter er jeg en del af de Almindelige Ryler, jeg sidder midt inde i flokken på flere tusinde fugle… de går bare få centimer fra mig… hele vejen rundt…. og pludselig står den kaldende Kærløber foran mig, jeg kan blot se den som silhuet i mørket, men kan se den åbne det karakteristisk næb med knækket på spidsen når den kalder. Den aften følte jeg mig udsædvanlig privilegeret og det samme gjorde jeg med de Kaspiske Måger for nogle dage siden…. Dog lugtede jeg vist lidt rigeligt af mågelort… men pyt jeg var lykkelig.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den ene nye Kaspisk Måge nød fiskeresterne og glemt alt om mig…. Bagenkop havn den 7. januar 2019.

Den Ukrainske Kaspiske Måge sneg sig lige forbi mig…. Bagenkop havn den 7. januar 2019.