UD HVOR MAN NÆSTEN IKKE KAN BUNDE – MIT BIRDING 2019

Det nye år skal starte med noget der vel mest af alt minder om en klumme her på fugleknudsen.dk ….. En gang imellem skal man turde “ryste posen” og prøve noget nyt, være mere innovativ (hader det ord, selv om det ikke helt harmonere med mit budskab om at være mere åben) i sin birding… Dansk birding er utrolig konservativ og kan være utrolig jantelovs-agtig….. “hov hov du ..den kan du ikke bestemme uden DNA”.  Jeg elsker at udfordre mig selv og er ikke bange for at blive til grin, jeg føler ikke jeg bliver en dårligere eller mere utroværdig fuglekigger, hvis jeg forsøger at bestemme noget som ikke er  “tilladt”… man skal ud hvor der er dybt før man kommer videre… glem lister og “X-tyranni”… Det kan godt være “kedlen koger” over hos SU eller farverne i dofbasen pludselig ligner en “enarmet tyveknægt” der har fået mønten galt i halsen eller “fuglepolitiet” sætter dig i “bad standing”, når du kommer hjem og måske taster dine data ind. Det er heller ikke hver gang man har ret, men det er måden at komme videre på og blive en dygtigere fuglekigger efter min mening…. ellers ender det hele lige så leverpostejsagtigt som når man høre en Caroline Wozniacki eller en Christian Eriksen udtale sig politisk korrekt…Jeg  vil gerne se flere john McEnroe og Günter Netzer typer…. Som afslutning på mit lille oplæg til birding 2019, vil jeg slutte af med skønne Birthe Neumanns (Sus) friske kommentar i den danske film Solkongen “skid på Poul Thomsen der”  forstået på den måde, man må godt være lidt anarkistisk i sin birding (husk dog ikke noget med at skyde fuglene)…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

I 2014 den 6. juni fangede jeg en Tornsanger med karakter af den østlige form icterops ved Blåvand Fuglestation…”toppen af poppen” dømte den ude med det samme, heldigvis var Lars Svensson mere positiv og interesseret…. og selv om fuglen nok aldrig bliver bestemt med sikkerhed, så prøv alligevel at se på mulighederne for at gå nye veje i din birding…

Stormmåge med kraftig lukket sort bånd på p5….Ringe sø den 25.12-2018

Her lige omvendt smalt og åbent  på p5. Jeg vil kigge efter østlige Stormmåger i 2019…..Ringe sø den 25. december 2018.