VENTETIDEN ER SLUT… KASPISK MÅGE I SPODSBJERG HAVN ENDDA MED FARVERING DEN 22. DECEMBER 2018.

Et sidst tjek i de Langelandske havne inden jul efter Kaspiske Måger skulle der selvfølgelig til… Bagenkop havn bød på 3 fugle, det var alle “gamle venner” fra denne vinterperiode… dog havde 2. vinter fuglen været væk siden den 11. december 2018.. På vej hjem smuttede jeg lige forbi Spodsbjerg havn, som denne sæson slet ikke havde budt på nogen Kaspiske Måger… Men jeg var blot lige stået ud af bilen, da jeg kunne “lugte blod”… langt ude på en enlig bundgarnspæl stod der en gammel fugl med GRØN RING !! og jeg tumpe havde glemt mit teleskop. Heldigvis er man vel gammel håndboldspiller, så et par skiver toastbrød blev kastet sindsyg langt ud… og på 3. skive gik den på vingerne… Men bedst som den nærmede mig drejede den pludselig af og forsvandt mod NØ og kom aldrig tilbage mens jeg var der… Men heldigvis havde jeg taget chancen og skudt lidt fotos, mens den fløj forbi…og så kunne den alligevel aflæses, FEDT…. så nu er det bare at vente på svar… tror den stammer fra Tyskland eller evt. Polen. Så snart jeg har modtaget info vender jeg tilbage med oplysninger om den under dette her indlæg.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Adult vinter Kaspisk Måge med grøn ring XAFT på venstre ben. Spodsbjerg havn den 22. december 2018.

SÅ ER DER ALLEREDE NYT OM DEN KASPISKE MÅGE FRA SPODSBJERG, BARE FÅ TIMER EFTER DEN ER AFLÆST…. TAK TIL MIKKEL FRA ZM.

Fuglen er mærket som unge den 3. juni 2014 ved Gräbendorfer See, Oberspreewald-Lausitz, Brandenburg, Tyskland. Og jeg er åbenbart ved at være gammel og kan ikke huske mere, jeg aflæste den sammen med Jacob Sterup den 9. december 2017, så altså gensyn efter lidt over et år. Sgu ikke nemt at huske alle de ringe og Kaspiske Måger

Hvem kigger på hvem… Den Kaspiske Måge fra Ukraine havde travlt da fiskerne lige var kommet ind med frisk fisk. Bagenkop havn den 22. december 2018.