DETEKTIVARBEJDE I BAGENKOP HAVN – VAR DET DEN SAMME KASPISK MÅGE ??.. BAGENKOP HAVN DEN 19. DECEMBER 2018.

Gennem de seneste år har jeg forsøgt at finde ud af hvor mange Kaspiske Måger der kommer igennem havnen i “vinterhalvåret” ca. ultimo november til primo marts, alt efter hvor meget tid jeg har… Det er et kæmpe arbejde at forsøge at kunne genkende de enkelte individer fra gang til gang. Man er jo ofte fristet til at tro det er nye fugle hver gang man kigger forbi havnen…. og måske især når det gælder måger hvor det kan være svært at genkende dem da de jo ligner hinanden. Jeg er flere gange blevet spurgt hvordan jeg gør… Jeg har næsten hver sæson siden 2011 forsøgt at bygge et “forbryderalbum” op med så mange fotos som muligt af de enkelte fugle. Jeg fotografere altid fuglene fra så mange vinkler som muligt, laver noter i min notesbog osv. Det har betydet at min gamle computer er ved at bryde sammen efter en sæson, harddisken er propfyldt, jeg har nok taget omkring 30.000 fotos af Kaspiske Måger siden 2011…. ja der er lidt “Valomand” over mig, jeg ved det godt….

Men i dag var jeg glad for mine mange fotos…. Pludselig opdagede jeg en adult Kaspisk Måge og jeg syntes umiddelbart ikke jeg kunne genkende den… Den var ikke så nem at komme tæt på og efter 20 minutter forsvandt den ind over byen… Hjemme foran computeren blev dagens individ “analyseret”…. hhmmm den havde da en mindre sort prik på p1… BINGO… det var da samme fugl som jeg fandt den 4. december samt også så den 5. december som var vendt tilbage…Det er et meget typisk billede på hvordan denne art bruger havnen… nogle fugle ses kun kortvarigt for så pludselig at dukke op igen flere uger senere, mens andre individer kan man næsten finde hver gang man er dernede…. Et år kunne jeg genkende en fugl jeg først havde fundet i Spodsbjerg Havn for så senere at genfinde den i Bagenkop havn.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright

Når den nu ikke er ringmærket, er det ikke nemt at gennemskue om det er en ny fugl eller en genganger fra tidligere på sæsonen….Kaspisk Måge Ad. vinter Bagenkop havn den 19. december 2018.

Det er bare med at “skyde” nogle fotos når fuglene strækker vinger, så er der næsten altid nogle “fingeraftryk” at gå efter. Kaspisk Måge ad. vinter Bagenkop havn den 19. december 2018

BINGO – du er genkendt !!! ……Den 4. december “skød” jeg dette billede af den samme fugl som jeg så i dag den 19.12-2018… Den kunne bla. genkendes på sort prik på p1.