TID TIL AT KIGGE EFTER STOR TORNSKADE

Jeg nyder altid når jeg finder en Stor Tornskade, det er en utrolig karismatisk fugl og så “lugter” den altid af noget sjældent som man bør tjekke. Den første 1. januar 2016 fandt jeg en Stor Tornskade ved Spodsbjerg som fremviste karakter der peger mod den østlige race Homeyeri.. Racen bliver ikke behandlet af de Nordiske Sjældenhedsudvalg pt., da man mener der er stor variation inden for racen excubitor, så alle fund der indsendes henlægges til der findes mere viden. Men det skal ikke afholde en for at tjekke de Store Tornskader.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Spodsbjerg fuglen fra den 1. januar 2016 fremviste gode karakter på at være en Homeyeri…. bemærk bl.a. at de to yderste halefjer er ren hvide.

Typisk haletegning hos en excubitor, selv har jeg aldrig set at denne race har to ren hvide yderhalefjer. Fuglen her fangede jeg den 15.10-2015 da jeg passede ringmærkningen ved Blåvand Fuglestation.

Stor Tornskade (excubitor) er ofte en lidt aggressiv fugl at ringmærke, som det kan ses på mine blodrøde hænder fik dens kraftige næb bidt godt igennem. Blåvand den 20. oktober 2016.