DER SKAL GRÅVEJR TIL…… GRÅSEJLER, BALLUM DEN 5. NOVEMBER 2018

I min verden plejer man at sige der skal “Der skal vand til Vands” og jeg vil mene man nu også kan sige der skal “Gråvejr til Gråsejler“…. For 14 år siden den 3. november 2004 fandt min gode ven Jens Thalund en Gråsejler i Esbjerg i præcis samme vejr som i dag….dvs. en luftfugtighed på 100, diset og dårlig sigt. At få bestemt disse Gråsejlere rigtigt bliver så ekstra svært og udfordrende. Jens`s  fugl som vi var mange der så, blev først godkendt og senere taget af igen, og er i dag ubestemt…desværre. Så da Niels Bomholt fandt en fugl ved Ballum i går den 4. november og den forsat var på plads i dag den 5. november, så kørte hitbussen afsted til det Sønderjyske… og igen i selskab med Søren Brinch.. Straks da vi ankom fik vi udpeget fuglen og de næste 30 minutter kunne den ses på meget tæt hold lige henover os. Den så helt rigtig ud… maske, lidt plump, ikke så kløftet hale, dog kunne jeg ikke se den vatterede underside… det kunne dog efterfølgende ses på billederne… heldigvis. Lige i øjeblikket er der rigtig mange meldinger om Gråsejlere fra Nordeuropa, så måske vi kan snuppe en de kommende dage her på Fanø.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens hit… Gråsejler fra Ballum. Bemærk, lys strube, maske og ikke mindst en vatteret underside…

Her ses strubepletten ganske tydeligt, på trods af dårligt vejr samt ikke gode betingelser for fotodokumentation.