FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 42 (15.-21. OKTOBER 2018).

Så er efterårsferien næsten slut og fugletrækket begynder snart at ebbe ud… Uge 42 bød ikke på de samme store mængder som i uge 41. Faktisk blev det en lidt stille uge, hvor vi sled hårdt i det for at finde lidt spændende fugle… men heldet og fugleguderne var ikke lige på vores side hvad angik de mere udsædvanlige fugle.. men pyt….jeg nød nu alligevel nogle skønne dage på Hønen i godt selskab med en masse andre fuglefolk. Fuglemæssigt glædede jeg mig over lidt Fjeldvåger, som jeg ikke har set mange af de seneste år… samt en del Dværgfalke.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Midt i træktiden glemmer man helt de store mængder af rastende fugle… En stille og smuk aften med fouragerende Pibeænder og Mørkbugede Knortegæs ved Sloen er en skøn oplevelse…. Ville ønske man næsten kunne høre de skønne lyde fra fuglene på billedet, det er ren terapi.

Ingen ugeavis uden solopgang fra Hønen….

Dagpåfugleøje… i noget der minder om en skønhedskonkurrence..

En Sølvmåge med sin frokost…. En “Vinkekrabbe”….

Smukke tidsler i efterårsfarver fra Hønen…..

Flere Dværgværlinge blev meldt i denne uge… selv var jeg ikke heldig, men det er altid spændende at tjekke de mange rastende Rørspurve som opholder sige ude på Hønen.

Sølvhejre er blevet en almindelig fugl i det meste af Danmark, dog ses de største forekomster i Vadehavet… Keldsand kunne i uge 42 byde på 8 fugle som maks.

Denne Stenpikker landede lige foran mig på min obspost….

Der er noget over en blå oktober himmel og rovfugle..