FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 41 (08.-14. OKTOBER 2018).

Ugen startede lidt sløvt pga. skidt og ustabilt vejr, men så blev der også lukket op for sluserne og varmen og Danmarks svar på Falsterbo når det gælder trækkende småfugle…Hønen.. imponerede vildt med især Bog-/Kvækerfinker på træk… På 3 dage trak der næsten 210.000 fugle, hvor den største dag endte på 96.690 fugle den 14. oktober.. Mellem de trækkende fugle, sås flere halvsjældne Pibere, bla. Storpiber, Rødstrubet Piber samt Taigapiber.  Der var også godt gang i rovfugletrækket, som bød på pæne antal af Spurvehøge og flere smukke Røde Glenter. Sølvhejrerne steg også i antal og toppede med 8 fugle ude på Keldsand.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En Hvidbrynet Løvsanger gør sit yderste for ikke at blive opdaget på Mindelunden, men heldigvis kan de godt lide at gøre lidt opmærksom på sig selv med deres smukke kald.

En Lille Ildfugl nød det varme vejr i sin lille “blomsterseng”… Sidste halvdel af uge 41 blev kaldt “Løvfaldssommer” da temperaturen nåede op på hele 20-21 grader.

Morgensol i klitterne… Fanø er en perle i vadehavet som man kun kan blive forelsket i….

En 1k Duehøg er fuglenes  svar på “Terminator”… frygtet af alle, den kan næsten få alt på vingerne, når den tager en tur i terrænet.

Den Røde Glente er ikke et muskelbundt som Duehøgen, men der er ikke mange danske rovfugle der kan indtage himmelrummet smukkere end denne… Den har en elegance der ville få den til at vinde “vild med dans” til hver en tid..

En af ugens 2 Storpibere kom lige forbi min obspost… Bemærk det kraftige næb og lange hale, som er typisk for denne store og kraftige Piber fra Sibirien.

Nogen dage er bare smukkere end andre… Keldsand en tidlige morgen i uge 41.