FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 39 (24.-30. SEPTEMBER 2018)

Så er der atter gået en uge, tiden flyver bare af sted og det er blevet tid til at tage afsked med september. Det har været en meget blæsende uge, som har været med til at gøre forholdene svære for både fuglene og os der er ude hele dagen for at kigge på naturen. Men vi har alligevel haft en begivenhedsrig uge. Især i weekend hvor der blev afholdt et herligt fugletræf, som blev arrangeret af Søren Brinch, en af folkene bag Fanø Fuglestation. Der var 26 mennesker med til at kigge Øen igennem for spændende fugle. Der blev set, talt og ringmærket mange interessante fugle. Her er et lille udpluk fra ugen og hvad jeg fik igennem min telelinse.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den sjældne Kohejre var forsat på plads om mandagen i uge 39. Den blev ikke kun iagttaget af mange ornitologer og naturinteresserede, selv en af de lokale Køer kunne ikke stå for den lille hvide hejre … som blev studeret med stor interesse.

Vejrandøjerne er forsat meget almindelige… En enkelt dag i ugen så jeg knapt 30 dyr.. De er alle meget friske, så der må være tale om 3. generation…

En Almindelig Kjove nød godt at den kraftige blæst på stranden som gav den ekstra meget fart på…

Har han mon set mig ?… Selv om Fanø er en “Kanin Ø”, så gemmer der sig enkelte Hare rundt omkring…

Den hårde vind pressede rigtig mange fugle sammen på østkysten af Fanø… Her ses en stor gruppe Gravænder.

Jeg har en af Danmarks bedste udsigter samt solopgange på mit “kontor”.

En herlig overraskelse blev da der gik 2 Pungmejser i nettene… Her er det hannen man kan se.

Selv om det ikke blev til en super sjælden fugl på ugens sidste dag, som vi ellers har fået for vane… så var vi meget glade for denne smukke 1k Odinshane som rastede oppe ved Farmen.. Den blev fundet af Flemming Lundberg som deltog i weekendens felttræf på Fanø.